Трагедията, която се случва в момента в Израел, според мен дори

...
Трагедията, която се случва в момента в Израел, според мен дори
Коментари Харесай

Проф. Владимир Чуков разкри, че ни чака световен джихад и конфликт, ако...

" Трагедията, която се случва сега в Израел, според мен даже в Украйна я няма. Защото всичко е съсредоточено в една дребна територия – 364 квадратни километра. Ивицата Газа е нещо като кувиоз за тези хора. Те нямат излаз. Египет не ги желае, а в Израел няма къде да отидат ”.

Това съобщи в ефира на Нова телевизия арабистът и анализатор проф. Владимир Чуков.

„ В Египет е комплицирана обстановката, тъй като в случай че отидат, би трябвало да отидат в Синайския полуостров. Там като дух са доста близки до „ Ислямска страна “. Представете си какво може да стане ", сподели проф. Чуков.

Той се надява, че въпреки всичко ще се стигне до някакъв компромис по отношение на излизането и влизането в Ивицата Газа.

„ Ще изтъквам член на управлението на Хамас. Те споделят „ ние сме невидими, вие не можете да ни убиете и застреляте “. Това там са тунели, къщи. Вие не знаете, там може да потънеш в земята “, сподели още Чуков.

Анализаторът напомни, че Хамас постанова противозаконни налози на елементарното население на Палестина и по този начин се изхранва.

По думите му палестинците, които са приети от Европейски Съюз, са в Западния бряг.

„ Ако се дигнат и те, не ми се мисли какво ще се получи “, сподели той.

„ Ролята на Съединени американски щати е голяма сега. Те меко казано се безпокоят от положението на израелската войска. Това, което направиха сега Хамас, е невиждано. Никой не го е очаквал “, сподели Чуков.

„ Няма данни и Иран да го сторят и войната да стане широкомащабна “, сподели той.

„ За първи път изобщо от съществуването на страната Израел, интервенцията няма да бъде командвана от управляващите там “, допълни Чуков.

„ Израел има един медиатор и това е Съединени американски щати. Това е доста ясно, връзката е бетонирана. Русия има капацитет, тъй като има милион и половина рускоговорящи евреи, само че тя има това въздействие, което имат Съединени американски щати “, счита той.

По думите му, в случай че въпреки всичко Съединени американски щати се намесят, има поръчка от арабския свят, че ще има апел за международен джихад и спор.

„ Израел е уведомил Египет, че интервенцията ще бъде седмици “, сподели той по отношение на продължителността на войната.

Според него Европейски Съюз, с помощите си към Палестина, си е купил успокоение в Западния бряг.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР